Activity Ball

  • Beschrijving
  • Meer details
  • Specificaties
Leerzame elektronische knuffelbeestbal die inspeelt op de overgangsfase van omrollen, naar zitten en kruipen (6-36 mnd).

Deze Activity Ball van Tiny Love is van grote educatieve waarde en staat garant voor een fantastische speelbelevenis. Het is zogenoemd meegroeispeelgoed voor de verschillende fases van ontwikkeling van je kind; van baby tot peuter.

6-9 maanden
Wanneer je kindje op de bal tikt, wordt hij beloond met één van de vijf magische geluiden. Het grijpen naar de antenne-oren van de Activity Ball zal stimuleren om te gaan zitten. De bal rolt niet weg, maar schommelt en wiebelt vooruit waardoor het je baby uitnodigt om er achteraan te kruipen. Ook het grappige kiekeboe-hoofd en de uitrekbare armen zullen enorm boeien.

9-18 maanden
Je kindje heeft in deze fase meer controle over zijn handen en zal het kiekeboe-hoofd en de flexibele benen volledig uit kunnen trekken. Om ze vervolgens met veel plezier terug te zien springen. Omdat de fijne motoriek van je baby verder ontwikkeld is, zal hij tijdens het spelen tal van nieuwe speeltjes ontdekken. Bovendien is de bal gemaakt van verschillende materialen, die je baby met veel interesse zal onderzoeken omdat ze allemaal anders aanvoelen.

Vanaf 18 maanden
Vanaf 18 maanden kunnen kinderen beiden handen afzonderlijk gebruiken. Je kindje zal de bal daarom met één hand vast kunnen houden en met de andere spelen met de verschillende onderdelen. De Activity Ball is een aantrekkelijk speelmaatje, omdat het gezichtje, de handen en voeten tot de verbeelding spreken. Dit bevordert de ontwikkeling van de fantasie.

De Activity Ball biedt:
Een magnetische kiekeboe-hand.
Een rammelaar.
Knisperonderdelen.
De bal is gemaakt van verschillende materialen om te voelen.
Bewegend en rammelend kiekeboe-hoofd en benen.
5 magisch geluiden.
Verplaatsbare kralen.

Tiny Love maakt zogenoemd ontwikkelingsspeelgoed. Bedacht door professionals en getest door ouders en baby's zelf, om er zeker van te zijn dat de producten maximaal aan de ontwikkeling van je kind bijdragen. Met ieder Tiny Love-product is geprobeerd de ontwikkeling van de baby te stimuleren. Ook de Activity Ball helpt je kindje zich verder te ontwikkelen.

 

Zintuigen
De Activity Ball  maakt  magische geluiden als je baby erop tikt. Andere onderdelen maken een aangenaam knisperend geluid dat ook het gehoor zal stimuleren. De diverse objecten van de bal zijn gemaakt van verschillende materialen, die de tastzin van je kindje verder doen ontwikkelen.

 

Motoriek

De Activity Ball stimuleert je kindje om te gaan kruipen. Wanneer hij de bal duwt, rolt hij niet weg, maar schommelt langzaam vooruit. Hij blijft dus binnen handbereik, waardoor je baby er achteraan zal willen kruipen. Ook voor de fijne motoriek biedt de bal tal van activiteiten die het gebruik van de vingers, de coördinatie tussen de handen en de hand-oogcoördinatie bevorderen.

 

Cognitie (actie=reactie)

Je baby wordt nieuwsgierig  en wil graag nieuwe dingen leren door het spelen met de Activity Ball. Hij moet uitvinden hoe alle activiteiten werken en waar ze te vinden zijn. De geleidelijke ontwikkeling van het concept actie=reactie helpen je kindje te begrijpen dat hij eerst de bal moet rollen om bij een activiteit te komen. Of dat hij aan het hoofdje moet trekken om het lachende gezichtje tevoorschijn te halen.

 

Objectpermanentie

De verscheidene activiteiten van de Activity Ball tonen je kindje dat objecten permanent zijn. Wanneer je baby aan de antenne-oren trekt, verschijnt het lachende gezicht. Hierdoor leert je kindje dat hij het gezichtje kan laten verschijnen en verdwijnen.

6-12 maanden
  • Toon je baby alle dingen die hij met de Activity Ball kan doen: erop tikken voor geluid, rollen, beklimmen, etc.
  • Trek aan de oren en voeten, terwijl je uitlegt wat je doet en de ledematen benoemt.
  • Zeg: ‘Kiekeboe! terwijl je het hoofd omhoog trekt. Vraag je kindje waar het hoofd is gebleven als het vervolgens weer terugveert.
Vanaf 12 maanden
  • Wijs je baby de lichaamsdelen (ogen, oren, neus, benen, enz.) van de knuffelbal aan en leg uit wat ieder lichaamsdeel doet.
  • Geef de bal een naam en vraag je baby dan ‘Waar is....?’.
  • Draai de bal met de rug naar je kindje en vraag hem de vlinder te zoeken.
  • Zet de bal met het gezicht naar je kindje en vraag hem de zon te zoeken.